Beursdag

Op de vrijdagavond begint de beurs met een koopavond van 20.00 tot 21.30 uur. Tijdens de beurs passeren zo’n 250 klanten de kassa. Vaak komt er ook nog pers van diverse kranten even langs om een indruk te krijgen.
Er blijft altijd nog genoeg mooie kleding en speelgoed over voor de verkoop op zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur.
(Aanstaande) moeders, ouders, opa’s, oma’s, oppasmoeders en vele andere mensen weten de weg naar De Veldkei inmiddels te vinden.
De bezoekers komen uit de wijde omgeving.

De grote zaal hangt en ligt vol met kinderkleding in de maten 74 t/m 188 en het podium achterin de zaal ligt vol met allerhande speelgoed, kinderwagens, bedjes, boxen en fietsstoeltjes. Alles wordt verkocht tegen lage prijzen en is van goede kwaliteit.  Om de kwaliteit van de beurs te behouden worden kleding en spullen die stuk, vies of voor een ander seizoen bedoeld zijn er door de werkgroep zoveel mogelijk uitgehaald.

Regels
Door de jaren heen zijn wij helaas genoodzaakt om een aantal strenge regels te hanteren waar wij niet van (kunnen) afwijken:

De leden van de werkgroep kunnen u hierop, indien nodig, tijdens de beurs attenderen.
Wij vragen hiervoor uw begrip.

Goede doelen
Niet verkochte artikelen kunt u retour krijgen of gaan naar verschillende goede doelen. Een greep uit de doelen waar we al eens kleding en spullen aan hebben geschonken zijn; Stichting Kleding- en Speelgoedbank Westerveld (www.kledingbankwesterveld.nl) , Onderwijs voor Gambia (www.onderwijsvoorgambia.nl) De stichting haalt de kleding op, het wordt gesorteerd, verzendklaar gemaakt en naar Gambia getransporteerd.  Twee vrouwen in Gambia hebben een ruimte waar de kleding wordt uitgestald en waar de kinderen met hun moeders kleding kunnen uitzoeken. Een ander goed doel voor niet verkochte kleding is ORA. ORA ondersteunt zendingsinitiatieven in vele landen in Azië, Afrika en Oost-Europa.

Per beurs wordt besloten waar de niet verkochte artikelen naar toe gaan en dit vermelden we na de beurs op onze Facebookpagina en website. Het is goed om te weten dat de overgebleven artikelen op een juiste plek terecht komen bij mensen die dit heel erg goed kunnen gebruiken. Ook met kinderwagens, kinderbedjes en overige grote artikelen kunt u mensen in Polen, Roemenië en Gambia erg blij maken.

Hoewel wij geen babykleding van maat 50 t/m 68 meer verkopen, kunt u deze maten uiteraard wel aanbieden aan de goede doelen. Dit geldt tevens voor knuffelbeesten. U kunt deze in een aparte doos of zak, met daarop een speciale vermelding bij ons aanbieden, zodat wij ze direct klaar zetten voor de goede doelen.